Berkel winnaar Princess Cup

Berkel is de trotse winnaar van de Regio Rijnmond Cup. De vrouwen uit Lansingerland versloegen in de finale op Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam SVS uit Capelle aan den IJssel met 3-4. Een spannend duel dat boeide tot de allerlaatste seconde. Bij de rust leidde Berkel met 1-3.
De ware cup-fighters mentaliteit van Berkel met doelgerichtheid en effectiviteit overwon. Dit terwijl SVS voldoende kansen kreeg maar meer het houtwerk raakte.

Berkel winnaar Princess Cup 2015
Sandra Welles scoorde direct uit een hoekschop en Lindy Hogedoorn bracht nummer twee koppend op haar naam. Weer uit een stilstaand moment scoorde Melanie den Dulk de 0-3 voor de ploeg van Cees Kruys. SVS kreeg voldoende mogelijkheden om de score een ander aanzien te geven maar dat lukte pas in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Milou Hoefsloot schoot wel raak voor de ploeg van Arry Willemsen en Murat Karaulu.

Finale Regio Rijnmond Cup tussen SVS - Berkel
Na de pauze was het Beau van Wijk die met een kopbal Berkel op 1-4 bracht maar de wedstrijd zeker niet gespeeld. De druk op de vesting van Jennifer Gittling nam toe. Aanvoerster Anouk Angkotta schoot vanaf elf meter raak en een kwartier voor tijd was het Sabrina Pocorni die de aansluitingstreffer scoorde. Het slotoffensief van SVS werd in de kiem gesmoord door de verdedigsters van Berkel en Gittling redde een aantal keren fraai.
Bij Berkel de ontlading na afloop. Een minder seizoen werd afgesloten met een fantastisch hoogtepunt. De prestigieuze Princess Cup 2015 winnen en dat neemt niemand Berkel meer af.

Berkel moest een maand geleden een stap terugzetten maar daar was in de Regio Rijnmond Cup finale geen moment iets van te zien. SVS wilde niets liever dan de beker zien binnen te slepen. Dat alles na een lang seizoen waarin de ploeg in de laatste fase naast alle prijzen greep. Kortom twee ploegen die strijd wilden leveren in deze finale. Berkel was scherp en uit stilstaande momenten erg gevaarlijk.

In de zevende minuut kwam Berkel op voorsprong. Een hoekschop van Sandra Welles verdween zomaar bij de eerste paal achter doelvrouw Daphne Prins in de touwen. Een verrassend doelpunt waarbij het leer met een fraaie curve bal met links werd ingeschoten. De ploeg uit Capelle aan den IJssel kreeg in die beginfase diverse mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen. Anouk Angkotta, Felicia Sedighi, Dounia el Biyar en Sabrina Pocorni kregen uitgespeelde mogelijkheden maar het leer wilde niet in het net.
In de zestiende minuut opnieuw Dounia el Biyar maar die schoot loeihard op de staander. Het waren twee op de aanval spelende ploegen en dat maakte deze finale extra aantrekkelijk. Daphne Godee was voor Berkel snel op rechts en op links was het Romana Basilaris die vlug en behendig acties in haar voordeel beslechtte. Met Sandra Welles en Melanie den Dulk als spelverdeelsters waren de aanvallen gevaarlijk.

Berkel voerde de druk op en na een half uur spelen kwamen de meiden van Cees Kruys op 0-2. Een vrije trap genomen van Sandra Welles werd door Lindy Hogedoorn perfect in het net gekopt.
Berkel nam afstand maar de aanvallen van SVS met Sabrina Pocorni waren gevaarlijk en opnieuw werd de paal getoucheerd. Het lukte de voorwaartsen maar niet om de kansen te verzilveren. Daarentegen was Berkel veel effectiever in de afwerking. Kansen voor Welles en Basilaris maar Daphne Prins bood redding.

In de 43e minuut werd het 0-3 voor Berkel. Opnieuw een stilstaand moment en Sandra Welles die met links een hoekschop nam die fraai werd ingekopt door Melanie den Dulk. Daphne Prins zette alles op alles maar het leer was al enkele decimeters de doellijn gepasseerd.
In de 44e minuut scoorde SVS nu wel. Verdedigster Milou Hoefsloot schoot met een droge knal het leer achter sluitpost Gittling in het net.

In de tweede helft druk van Berkel en een vrije trap ging naast. Maar in de 51e minuut was het opnieuw uit een stilstaand moment dat Berkel genadeloos toesloeg. Een hoekschop op links werd door Tara de Boe in de zestien gebracht en Beau van Wijk kopte het leer perfect in.

De wedstrijd zeker nog niet gespeeld want zeven minuten later werkte Jennifer Gittling Sabrina Pocorni onreglementair tegen de kunststof grasmat.
Aanvoerster Anouk Angkotta maakte geen fout en schoot het leer prachtig in de uiterste rechterhoek.

SVS voerde de druk op echter de solide verdedigsters met in het centrum Beau van Wijk en Tara Wensveen en op de flanken Isabel Heinsbroek en Witney Morien hielden het hoofd koel en bovendien stand. Wel in de 75e minuut de aansluitingstreffer die op naam kwam van Sabrina Pocorni na goed voorbereidend werk van Marcela Cabrera.

Het lukte SVS niet meer om een bres te slaan en de motivatie ebde weg. Berkel zegevierde slim en efficiënt in een fantastische voetbalshow tegen SVS en mag zich triomfantelijk winnaar noemen van de prestigieuze Princess Cup 2015.
Naast de eer en de imposante bokaal viel ook een trainingsweekend Berkel ten deel. Een compleet verblijf voor de meiden en technische staf in het mooie Princess Hotel Victoria in Hoenderloo. Een vertroetelweekend in het spelershotel van Oranje en dat neemt niemand Berkel meer af.

Voor meer beelden van deze Regio Rijnmond Cup finale klikt u hier.