Zevenklapper voor Berkel twee tegen MVV

Opnieuw winst voor Berkel twee. Dit keer werd MVV’27 uit Maasland aan de zegekar gebonden. Na een 4-0 ruststand werd het 7-0 in het voordeel van Berkel door onder meer een zuivere hattrick van Rhodé Schotte. MVV liet goed combinatievoetbal zien en kreeg een aantal prima mogelijkheden. Maar het was wel een afgetekende overwinning voor Berkel dat nog steeds op koers ligt met de haven in zicht.

Berkel - MVV
Onder deskundige leiding van scheidsrechter Karel Neelis een heerlijk duel in de regen tussen de ploegen van Berkel en MVV’27 uit Maasland.
Thuisploeg Berkel wilde op Sportpark Het Hoge Land direct al orde op zaken stellen. In de derde minuut een actie van Demi de Boe die haar inzet via de verkeerde kant van de lat over de achterlijn zag verdwijnen. Vette pech voor de knuffeljuf maar die vermande zich prima. Want in de zesde minuut passte Demi de Boe van links op maat naar zus Tara de Boe en die schoot perfect het leer in de linker benedenhoek achter Jane van Wingerden in de touwen.

Berkel - MVV met Tara de Boe
De ban gebroken en een 1-0 voorsprong voor de meiden van coach Ronald Lamens. In de achtste minuut een gelijkwaardige actie dat ook weer werd bekroond met een prachtige voltreffer van Tara de Boe. De stand verdubbeld en of dat alles nog niet genoeg was maakte Angelique Geysendorpher er van afstand met een zeer fraaie traptechniek er 3-0 van. De meiden uit Maasland hadden weinig in te brengen maar bleven wel voetbal spelen. Combineerden fraai maar enig doeltreffend resultaat leverde dat niet op. Berkel nam duidelijk gas terug in de zacht neervallende spetters hemelwater. De wedstrijd was in feite al beslist.

De kleine dekselse Jaimy Treurniet van Berkel schiet raak in het duel tegen MVV
Maar daar dacht die kleine dekselse Jaimy Treurniet wel anders over en wilde wel degelijk ook haar graantje meepikken. Van afstand schoot Treurniet in de 38e minuut Berkel naar een 4-0 voorsprong.

Na de thee kwamen Daniëlle Wooning en Rhodé Schotte in het veld bij de thuisploeg. Schotte had al iets gefluisterd over scoren en voegde de daad bij het woord. In de 47e minuut werd een prima aanval bekroond met een fraai doelpunt. Een betere binnenkomer zou je niet kunnen bedenken.

Rhodé Schotte van Berkel met haar tweede doelpunt tegen MVV.
In de 54e minuut schoot de jeugdige Jaimy Treurniet nog even tegen de staander maar in de 56e minuut was het weer prijs voor Berkel. Goed voorbereidend werk op links met Demi de Boe die het leer in de voeten schoof van de opkomende Rhodé Schotte die haar tweede van de middag scoorde.
Zeven minuten later bepaalde opnieuw Rhodé Schotte de eindstand op 7-0. Maakte daarmee ook een zuivere hattrick.

De target van Berkel twee scherp op het vizier
Het was een leuk en boeiend duel maar de Berkel meiden van twee moeten wel de target in het vizier houden. Dat was na afloop ook de mening van strateeg Ronald Lamens. ‘Soms te makkelijk maar als het er werkelijk om spant gaat de vlam in de denkbeeldige pan en staan de meiden er’. Duidelijk taal en het team van aanvoerster Lisanne van Veen op koers.

Voor meer beelden van het duel tussen Berkel en MVV’27 klikt u hier.