Witte Welpen slaan in laatste fase genadeloos toe bij SVS

Een prima wedstrijd tussen SVS en Jong Telstar met kansen voor beide teams met emotie, spanning en sensatie. Thuisploeg SVS was slechts enkele minuten verwijderd van het binnenhalen van de eerste periodetitel maar zag in twee minuten die droom uiteenspatten. Natuurlijk Telstar met de Witte Welpen technisch het betere van het spel maar echt overtuigend in de afwerking waren die voorwaartsen niet.

SVS - Jong Telstar
SVS de gevaarlijkste ploeg die in feite een aantal mogelijkheden onbenut liet waaronder een elf meter trap.
Bij de rust was het 1-0 voor SVS door een doelpunt van Sabrina Pocorni. Na de thee bracht Zoé van Wijngaarden de balans in evenwicht maar Sabrina Pocorni mocht weer eens moederziel gaan slalommen en passeerde in haar eentje de gehele Welpenfamilie. Scoorde op werkelijk schitterende wijze de 2-1 voor SVS.
Het venijn zat echter in de staart van dit sportieve duel en de druk van de Witte Welpen werd opgevoerd. Verdedigster Puck Meinsma velde het vonnis door eerst een terecht gegeven strafschop achter sluitpost Daphne Prins in de touwen te jassen om vervolgens één minuut later een foutief weggewerkte bal ook weer in het net te kegelen.
SVS had geschiedenis kunnen schrijven om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Maar helaas duurde de wedstrijd onder leiding van de prima fluitende Yuri Nikerk uit Zoetermeer voor Sport Vereniging Schollevaar net vijf minuten te lang.

Eén minuut stilte ter nagedachtenis van Nol Croese die iedere week trouw de Witte Welpen op video vastlegde. Daarna brak het spektakel los en Croese zou het niet anders gewild hebben. Een technisch beter spelend Telstar liet zich toch een aantal keren goed verassen. In de vierde minuut was het Anouk Angkotta die door de vijandelijke linies was gebroken maar haar inzet had echter geen kracht. Ook een sterk spelende Marcela Cabrera had snode plannen maar aan de andere kant ook schoonheidsfoutjes in de verdediging van SVS. Carli Luntz had moeten scoren maar haar inzet kwam tegen de staander. Na een kwartier spel hadden de Witte Welpen de basis van het spel wel in handen maar het oogde allemaal te vrijblijvend en nonchalant. Kansen voor Sanne van der Velde en opnieuw Carli Luntz.

Doelvrouwe Daphne Prins kwam een aantal keren prima in actie om met succes het leer te onderscheppen. Ook bij een actie van Romy Scherpenzeel was Prins de grote sta in de weg en bij een prima genomen vrije trap van aanvoerster Lisa Kremers. De jonge brigade van Telstar voerde de druk op en had het middenveld stevig in handen. Maar toch die slimme en snelle Anouk Angkotta kwam voorbij Amber Wuring. Had vrij spel maar haar inzet trof geen doel. Ook Sabrina Pocorni kreeg zo’n onvervalste mogelijkheid de score te openen voor SVS. De verdediging van de thuisploeg met Linda Los, Kim Smit, Robien Lasina en Felicia Roodbol hadden hun handen vol aan Romy Scherpenzeel, Lotte Hopman en Jaimy Gouweleeuw die de aanvalsgolven prima verdeelde. Myrthe Bosschieter werd onderuit gelopen maar eveneens de vrije trap van Lotte Hopman leverde niet het gewenste resultaat op.

Hetzelfde voor Zoé van Wijngaarden die in de 22e minuut wel een uitstekende mogelijkheid kreeg. Maar het veldoverwicht werd niet omgezet in een doelpunt.
Een periode van pressievoetbal brak aan en de meiden van coach Arry Willemsen stonden zwaar onder druk. In de 35e minuut het oppakken van de terugspeelbal door Daphne Prins en volkomen juist een indirecte vrije trap op slechts zes meter afstand van de doellijn. Aanvoerster Lisa Kremers schoot het leer ongecontroleerd voorlangs.

In de 34e minuut kwam SVS brutaal op voorsprong. Een verre uittrap van Daphne Prins kwam bij Sabrina Pocorni. Die mocht doorlopen en scoorde beheerst de 1-0 voor de thuisploeg.
 Eén minuut later opnieuw die snelle behendige Pocorni die dit keer onderuit werd gehaald in de zestien. Sabrina Pocorni nam zelf de toegekende strafschop maar schoot het leer naast. Vette pech voor SVS en de meiden van coach Gerard Timmers even van slag waarbij Anouk Angkotte opnieuw een mogelijkheid kreeg de score te verdubbelen. Maar de allerbeste mogelijkheid was wel voor Zoé van Wijngaarden in de 43e minuut maar ook deze inzet trof geen doel.

Na de pauze opnieuw Sport Vereniging Schollevaar die zeker en vast meer wilde. Felicia Farhad Sedighi op links gevaarlijk maar haar inzet ging rakelings naast het doel van sluitpost Kelly Steen.
In de 50e minuut kwamen de Jonge Witte Welpen langszij. Een aanval via rechts met goed spel van Carli Luntz met een messcherpe pass op de inkomende Zoé van Wijngaarden die geen fout maakte en de gelijkmaker scoorde.
Druk van Romy van Scherpenzeel, Puck Meinsma en Lotte Hopman maar de counterattacks van SVS waren uiterst bedreigend.

In de 60e minuut werd op de rand van de zestien Pocorni onderuit gehaald en de daaropvolgende vrije trap van Linda Los spatte met kletterend geweld uiteen op de kruising.
In de 63e minuut dan toch weer die dekselse Sabrina Pocorni. Een schitterende actie op rechts en Pocorni passeerde alle achterhoede speelsters twee keer. Die meiden kregen geen vat op de slalommende aanvalster die prima het leer in de touwen achter Kelly Steen schoot.

Alles wat blauw wit was blij met dit fraaie doelpunt maar het spel ging verder en aan de andere kant schoot Lotte Hopman een vrije trap net naast.
De scherpte ontbrak bij de ploeg van coach Gerard Timmers om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Linda Los liep tegen geel op en later zou Los nog eens geel krijgen om vervolgens met rood het veld te verlaten.

In de 87e minuut een doelpunt van Puck Meinsma maar leidsman Yuri Nikerk had al gefloten voor een overtreding in de zestien. Strafschop de enige juiste beslissing en Puck Meinsma maakte opnieuw geen fout en schoot het leer voor de gelijkmakende treffer in het net.
Slechts één minuut later was het opnieuw Puck Meinsma die het verkeerd uitverdedigen genadeloos afstrafte en de bal in de verre hoek achter Prins schoot.  3-2 op het scorebord en alle dromen bij de meiden van SVS waren op de warme dag in november vervlogen alhoewel Nicky Smid in de allerlaatste minuut toch nog wel een beste mogelijkheid kreeg.

De druiven waren wel heel erg zuur voor de meiden en de technische staf van SVS. Zo dicht bij het succes en uiteindelijk niets in handen. Zwaar aangeslagen verlieten de meiden van Arry Willemsen en Murat Karaulu de arena. Ze waren er wel heel erg dichtbij.
Coach Arry Willemsen was teveel aangeslagen om de wedstrijd de revue te laten passeren. Het was als een mokerslag om in de laatste paar minuten van de wedstrijd het periodekampioenschap door je vingers te zien glippen.
Bij de Jonge Witte Welpen natuurlijk vet cool de nummer twee Puck Meinsma die twee heerlijke doelpunten maakte en het vonnis uitvoerde. Coach Gerard Timmers was tevreden met het resultaat maar er was wel degelijk voer voor een nabespreking met de groep. Technisch gezien creëerden zijn meiden een behoorlijk veldoverwicht maar de voorwaartsen maakte geen gebruik van de vele kansen die zijn ploeg kreeg. Een weerzien ook tussen Telstar’s technisch manager Hans de Winter en zijn pupil Marcela Cabrera die nu bij SVS furore maakt. Met dit resultaat kwam de eerste periodetitel in de Eerste Klasse A nu in handen van ADO Den Haag.

Meer beelden van SVS tegen Jong Telstar ziet u hier.