Berkel met souplesse langs Reiger Boys

Veerkracht en inzet de drijfveer voor Berkel in de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard. Het werd een afgetekende 4-1 overwinning voor de ploeg van de coaches Silvia Boogaard en Ronald Lamens na een 2-1 ruststand. Het was vooral een spannende wedstrijd want Berkel vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Veel mogelijkheden om te scoren maar het net werd niet gevonden.

Berkel - Reiger Boys
In de eerste fase na het snelle openingsdoelpunt van Lindy Hogedoorn was het wel de ploeg van coach Faouzi Bessais die het spelbeeld bepaalde. De verdiende gelijkmaker werd gescoord door Renee de Wit. Na 20 minuten nam de thuisploeg de regie volledig in handen maar veel mogelijkheden liet de ploeg van de thuis herstellende oppercoach Cees Kruys onbenut. Daphne Godee wist voor Berkel het verschil in een doelpunt om te zetten en scoorde de 2-1.
Na de pauze vooral sterk counter attack voetbal van Reiger Boys maar het spel in handen van Berkel. Een werkelijk schitterende hoekschop van Sandra Welles verdween net over de doellijn. Trouwens de prima leidende scheidsrechter Piet Zirkzee uit Leiderdorp stond op de juiste positie om dit loepzuivere doelpunt waar te nemen. Romana Basilaris scoorde later in het duel de 4-1 voor Berkel. Een dik verdiende overwinning die zeker hoger had kunnen uitvallen.

In de tweede minuut kwam Berkel op voorsprong. Een loeihard projectiel van Lindy Hogedoorn van de rechterflank op slechts korte afstand die door doelvrouwe Lisa Kolk niet goed werd beoordeeld. Het leer verdween over de doellijn en de 1-0 een feit. Een sterke opening van Berkel maar Reiger Boys trok het spel naar zich toe. Op de counter en razendsnel met Niki Rensen en Renee de Wit bijzonder gevaarlijk. In de negende minuut kwam Reiger Boys volkomen terecht volgens het spelbeeld op gelijke hoogte.

Een prima doelpunt van Renee de Wit op aangeven van Larissa Bouman. Berkel duidelijk aangeslagen en liet het initiatief over aan de geel zwarte formatie van coach Faouzi Bessais uit Heerhugowaard. Aanvoerster Hilde Spierings verdeelde het spel met slimme passes op Britt van der Gullik, Renee de Wit en Niki Rensen. De hecht spelende defensie van Berkel hield stand. Uitstekend werk ook van de altijd breedlachende Kimberley Houwaart die op het allerlaatste moment nog net het leer wegtikte voor de voeten van de gevaarlijke Niki Rensen. De vesting van sluitpost Jennifer Gittling onder druk maar Nadia Roukes, Annemieke van der Voort en Lisa Wijnen hielden het warme hoofd ijzig koel.

Natuurlijk greep Berkel coach Silvia Boogaard in. De voormalige superspits zette even de puntjes recht en dat had wel degelijk een positieve uitwerking. De aanval de beste verdediging en het tij keerde. Xandra Broek werkte in de 22e minuut Daphne Godee tegen het canvas en kreeg geel van Piet Zirkzee. De vrije trap van Sandra Welles leverde niets op maar Berkel veerkrachtig. De druk werd opgevoerd en Berkel had het hele spel in handen genomen. In de 24e minuut een ultieme mogelijkheid voor Nadine Bier maar prima werk van sluitpost Lisa Kolk die een zeker doelpunt voorkwam.

Aan de andere kant toch die slimme Renee de Wit die via Annemieke van der Voort de grassprieten mocht zien. Terecht geel en de toegekende vrije trap leverde niets op. Uitstekend spel van Berkel met een sleutelrol voor Isabel Heinsbroek die in samenspraak met Sandra Welles en Lindy Hogedoorn het spel verdeelde. Daphne Godee en Romana Basilaris kregen mogelijkheden om van te smullen maar het net te laten bollen was er niet bij.
Wel in de 32e minuut de bevrijdende 2-1 voor Berkel. Een fraaie aanval via Isabel Heinsbroek, Nadine Bier en Lindy Hogedoorn. Daphne Godee werd in stelling gebracht en die maakte geen fout en zette Berkel op een 2-1 voorsprong.

In de 36e minuut weer een kans voor Berkel. De keihard werkende Lindy Hogedoorn kreeg een fraaie mogelijkheid en een minuut later ook eentje voor Nadine Bier. De enigszins gebogen onnavolgbare en bovendien zwierende Nadine Bier was een lastpost voor de Boys uit Heerhugowaard.
Op de valreep nog een kans voor Nikki Rensen voor Reiger Boys maar Jennifer Gittling pareerde de inzet met klasse.

Een de tweede helft een overtuigend Berkel die de vele mogelijkheden onbenut liet. Kimberley Houwaart van afstand en in de 48e minuut had Lindy Hogedoorn het verschil verder kunnen vastleggen.
Een snelle uitval aan de andere kant in de 53e minuut zou de stand een ander aanzien kunnen geven echter Niki Rensen schoot het leer naast. Berkel met de dreiging van de messcherpe hoekschoppen van Sandra Welles.
In de 58e minuut een kromme indraaiende hoekschop van Sandra Welles die op fantastische wijze door haar rechtstreeks in de korte hoek werd geschoten.

Leidsman Zirkzee had zich uitstekend opgesteld en zag ook dat het leer de doellijn volledig was gepasseerd voordat Xandra Broek het leer nog wegwerkte. 3-1 op het scorebord maar Berkel wilde meer. Sandra Welles, Romana Basilaris en Nadine Bier kregen mogelijkheden maar het leer wilde er niet in.
Pas in de 74e minuut maakte de kleine Romana Basilaris aan alle onzekerheid een einde. Scoorde op aangeven van een combinatie tussen Bier en Hogedoorn de dik verdiende vierde treffer voor Berkel. Ook Nadia Roukes was dolblij met de actie van de kleine temperamentvolle speelster.

Gele prenten voor diezelfde Nadia Roukes en Niki Rensen voor Reiger Boys maar het duel was zeker niet onvriendelijk van aard. Stevig soms met gebruikmakend van de fysieke krachten maar dat mag.
Pas in de laatste fase liet Berkel de strakke teugels los en mocht Reiger Boys het spel weer bepalen. Dat was echter te laat alhoewel weer Niki Rensen een fraaie mogelijkheid kreeg.

Een dik verdiende overwinning voor Berkel die op de ranglijst weer omhoog gaat kijken. Het was met vlagen uitstekend maar het rendement was te laag. De spanning nam toe vanwege het uitblijven van de beslissende treffers voor het beter acterende Berkel. Kansen in voldoende mate dus.
Volgens Theo Brinkman van Reiger Boys speelt het wel of niet beschikbaar zijn van speelsters de ploeg uit Heerhugowaard iedere week opnieuw parten. Niettemin kreeg Reiger Boys kansen maar de Berkel formatie liet wel het beste spel zien.

Voor meer beelden van Berkel tegen Reiger Boys klikt u hier.