RCL komt er niet aan te pas tegen Brielle

Feest van het Leidens ontzet zat de ploeg van coach Ron Bernardon duidelijk dwars in het duel tussen RCL en Brielle. Om dan op een vroeg aanvangsuur een wedstrijd te spelen was de goden verzoeken. Daarentegen speelden de meiden uit Brielle met flair en overtuiging.
Bij rust een stand van 1-4 op het scorebord en de wedstrijd gespeeld. Niets lukte de Leiderdorpse meiden tegen het opportuun spelende Brielle dat alles uit de kast haalde om Leiderdorp feestelijk te verlaten. Dat gebeurde dan ook. De stand bij het allerlaatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerrit Vonk uit Rotterdam was 3-6 voor de ploeg van coach Arjan Witte en daar was geen speld tussen te krijgen.

RCL - Brielle
In de derde minuut scoorde Alice Verbrugge voor Brielle die zomaar meters mocht maken en door de vijandelijke linies liep. Zoals ook eeuwen geleden de Watergeuzen ons bevrijdde van het Spaanse juk scoorde nu Verbrugge.
De poorten stonden open achterin bij de Leiderdorpse Racing en Brielle voerde de druk op.
In de 11e minuut opnieuw een mogelijkheid voor Alice Verbrugge terwijl ook Romy ter Steege sterk opkwam en voor gevaar zorgde. Faith Parto zat daar nog goed tussen kon niet voorkomen dat in de 18e minuut Brielle op 0-2 kwam.
Doelpuntenmaakster Tahnee de Goede op aangeven van Brielle aanvoerster Ryanne Mol.
Zes minuten later nam Ryanne Mol het sportieve heft in eigen hand en scoorde op aangeven van Dusty Bakker. Na 24 minuten spel al 0-3 en gelegenheidsdoelvrouwe Reanne van Kleef wist niet wat haar overkwam. In het grijze verleden onder de lat gestaan en op zich deed Van Kleef het verdienstelijk maar als de sluizen open staan valt er weinig eer aan te behalen.
Twee minuten later opnieuw die dekselse Alice Verbrugge die nu de lat toucheerde. In de 30e minuut opnieuw een mogelijkheid voor Brielle speelster Dusty Bakker maar haar inzet ging net naast.
Na het eerste half uur herpakte RCL zich met aanvalsgolven van ondermeer Bianca van der Meer en een prachtige mogelijkheid voor Melanie van Aken die geheel vrij had moeten afdrukken.

In de 34e minuut dan toch RCL met een prima aanval opgezet door Maaike Toonen en Faith Parto die de bal in de voeten schoof van Judith Hogenboom die wel haar verantwoordelijkheid nam en scoorde.
Toch in de 42e minuut weer Brielle met Alice Verbrugge die een doorgekopte bal van Roxanne Toet in het net werkte. Van Kleef geheel kansloos en 1-4 op het scorebord.
Direct na de thee 1-5 door Ryanne Mol op aangeven van alweer duizendpoot Alice Verbrugge. Brielle had de touwtjes strak in handen maar dat nam niet weg dat RCL een aantal keren geen geluk had om te stand te wijzigen. Bianca van der Meer en Lisette Graafland kregen kansen en sluitpost Petrouska van der Zwan bood op onnavolgbare wijze redding.
In de 70e minuut scoorde Riejette de Roo op aangeven van Bianca van der Meer het tweede doelpunt voor de Leiderdorpsen. Tien minuten later was het weer de beurt aan Brielle. Nu was het de ingevallen Amy Klomp op aangeven van Ryanne Mol. Maar eerlijk is eerlijk Klomp kreeg het leer wel in buitenspelpositie waarvoor wel gevlagd maar niet gefloten werd.

Aan de andere kant een fraaie actie van Faith Parto die het leer via de binnenkant van de staander liet caramboleren pardoes in de handen van sluitpost Van der Zwan.
In de 88e minuut dan toch weer RCL met prima werk van Judith Hogenboom die het leer in de voeten speelde van Bianca van der Meer die scoorde.
Een 3-6 eindstand met een collectief sterk spelend Brielle met onder andere Alice Verbrugge en Ryanne Mol die hun kansen verzilverden. Haring en wittebrood waren dit keer de dwarsliggende elementen bij de Leiderdorpse meiden.