RVVH verslaat SSS in spannende Voetbal Rijnmond finale

De finale van de Voetbal Rijnmond Cup tussen SSS en RVVH werd gespeeld op Sportpark De Bongerd in Barendrecht. Voetbal Rijnmond had terecht hier hun domicilie gevonden om de finales af te werken. Bij de vrouwen het duel tussen de Hoofdklassers van SSS uit Klaaswaal en RVVH uit Ridderkerk. Dit alles onder de bezielende leiding van scheidsrechter Frank Groenen uit Krimpen aan de Lek die werd geassisteerd door Jan Jung en John van der Lugt. En dit trio deed het uitstekend net als trouwens de 22 actrices.
SSS - RVVH
De openingsfase was voor RVVH met een schot van Cherraine Breinburg maar in de vierde minuut sloeg SSS venijnig toe. Een vrije trap van Jeanine van Dalen werd via Mandy van der Heiden op Linda Kruithof geplaatst en die kopte het leer achter Vicky de Regt in de touwen. Een opsteker absoluut en 1-0 op het fraaie scorebord maar de messcherpe aanvallen van de meiden uit Ridderkerk en dan met name van Lisanne van Gelder en Cherraine Breinburg werden op prima wijze gepareerd door doelvrouwe Agnita Nouwen.

SSS - RVVH
In de zevende minuut werd het al gelijk. Een vrije trap van Esmeralda van den Heerik werd door Cherraine Breinburg koelbloedig in het doel gewerkt. In de tiende minuut bijna Manuela Grootenboer maar daarna namen de meiden uit Klaaswaal de regie in handen. Anoek Groenewegen op Mandy van der Heiden dwars door het centrum maar het leer kwam pardoes op de hak van Van der Heiden.
SSS - RVVH
In de 17e minuut een doorbraak van Mandy van der Heiden die zeker en vast zou gaan scoren maar wie anders dan Esmeralda van den Heerik greep correct in de zestien in. SSS claimde een strafschop dat bij het WK wellicht wel aan de orde zou zijn maar de uitstekende leidsman Frank Groenen nam de enige en juiste beslissing. Geen strafschop omdat er vooraf geen sprake was lichamelijk contact.
Natuurlijk Mandy van der Heiden en Linda Kruithof aanvalsters met allure en die kregen toch wel een aantal mogelijkheden. Op doel Vicky de Regt de reserve doelvrouw die menig doelpoging van de SSS voorwaartsen verijdelde.
RVVH kreeg het spel weer in handen. In de 26 en 27e minuut de mogelijkheden van Cherraine Breinburg en de actieve Lisanne van Gelder die rechts en links de aanval zocht.
SSS - RVVH
In de 34e minuut een hoekschop van aanvoerster Nikki de Roest die perfect werd ingekopt door Manuela Grootenboer. Een schitterend doelpunt trouwens. 1-2 voor RVVH maar slecht één minuut later was de stand alweer in balans. De Ridderkerkse dames niet bij de les en daar profiteerde goaltjesdief Mandy van der Heiden optimaal van.
SSS - RVVH
In de tweede helft een sterk openingsoffensief van SSS. Anoek Groenewegen met een schot net over. Ook een fraaie combinatie tussen Patricia Lodder en Linda Kruithof die ook net over schoot. Druk van SSS en bij RVVH moest Leonie Dickhoff noodgedwongen het veld verlaten. Kirsten van den Berg was haar vervangster.
In de 61 minuut werd de aanvalsgolven van SSS ten volle beloond. Een pass van Partricia Lodder op de op snelheid zijnde Linda Kruithoff die op fraaie wijze het leer achter Vicky de Regt in de touwen schoot.
SSS - RVVH3-2 in het voordeel van SSS en wat stond ons nog te wachten de vraag van dat moment. SSS zette geen druk meer en liet zich terugzakken. Liet het initiatief volledig over aan de meiden van Hercules uit Ridderkerk. Pressievoetbal en een uitstekende onderschepping van Lisanne van Gelder die in de 64e minuut beide finalisten weer op gelijke hoogte bracht.

SSS - RVVH

Het werd spannend en billenknijpend op Sportpark De Bongerd wat wie zou deze finale gaan winnen. RVVH oogde zienderogen fitter en wilde meer terwijl SSS niet meer in staat was de voorwaartsen aan te spelen. Het middenveld van RVVH het grote verschil en met Lisanne van Gelder als alleskunner waarbij echt alles natuurlijk op basis van kwaliteit en souplesse lukte. In de 70e minuut was het opnieuw Van Gelder die op schitterende wijze scoorde voor RVVH en de stand op 3-4 bracht.

SSS - RVVHDirect daarop kreeg Lisanne van Gelder haar publiekswissel en werd onder luid applaus naar de kant gehaald. Mirjam Antes kwam in het veld en deed niet onder voor Van Gelder. Prachtige acties op rechts en gevaarlijk maar in de 76e minuut stond Antes wel aan de basis van het laatste doelpunt van de middag.

SSS - RVVH
Op karakter doorgaan kwam de bal via verdedigster Jeanine van Dalen voor de voeten van Cherraine Breinburg die er alles uitperste om het leer nog in de touwen te schieten. Dat lukte en 3-5 op het scorebord. Natuurlijk nog wat speldenprikken van SSS maar de ploeg kwam er niet meer aan te pas. RVVH heerste op alle fronten. De prima leidende Frank Groenen blies voor het laatste fluitsignaal en de champagne vloeide voor RVVH. De meiden uit Ridderkerk waren door het dolle heen.
SSS - RVVH
Winst voor RVVH met 3-5. Coach Remco Outjes had vooraf verteld deze prijs graag in ontvangst te willen nemen. Verleden jaar verloor de ploeg op Varkenoord nog van Rhoon op strafschoppen. Nu op karakter wel de prestigieuze prijs. Bij SSS liep met name Jeanine van Dalen alle gaten dicht maar de kracht uit de formatie ebde zienderogen weg. Liet in bepaalde fasen goed voetbal zien maar RVVH was in deze finale superieur in aanvallend opzicht met daarachter inschuivende linies. Een dik verdiende winst voor RVVH die ging feesten.

De beelden van de finale tussen SSS en RVVH ziet u hier.