Muiden viert feest na klinkende overwinning

Een prachtige zonnige zaterdag in april. Het decor in Muiden voor de wedstrijd van thuisploeg Sportclub Muiden tegen het Amsterdamse DVVA. De uitwedstrijd werd al door de Muidense vrouwen met 0-2 gewonnen. De verwachting was dan ook hoog. Temeer daar de eerste plaats op de ranglijst de meiden uit Muiden best bevalt.

Muiden - DVVA

Onder de bezielende leiding van de 76-jarige Ome Jan de Jonge werd er afgetrapt. De eerste tegenslag was echter al vroeg een feit. Muiden begon wat slordig en dat resulteerde al vrij snel in een 0-1 achterstand. Het in ruime getale opgekomen thuispubliek was eventjes met stomheid geslagen.
Maar geen paniek, het keurkorps van coach Dirk Jan Methorst stelde vlot orde op zaken. Met goed voetbal, aanvalsdrift en teamwork werd de wedstrijd omgegooid. Met de rust leidde de Spieringerdames al met 2-1.

Na de rust werd er vervolgens flink uitgepakt. Menige kans werd niet benut maar door koelbloedig te blijven liep SC Muiden uit naar een voorsprong van 6-1, wat tevens ook de eindstand werd.
De overwinning werd met grote blijdschap ontvangen, de trainer kreeg een ouderwets nat pak van zijn meiden. De bovenste plaats een feit!