Verdienstelijke 2-1 winst van Buitenveldert tegen RCL

Buitenveldert won in Amsterdam volkomen terecht van het Leiderdorpse RCL. Inzet was één van de kopposities in de Topklasse Vrouwen. Het was zeker geen hoogstaand duel maar spannend was het wel onder de goede leiding van scheidsrechter Ab Dambrink uit Hoofddorp. De Amsterdamse meiden van coach Don Koehorst speelden een uiterst effectief spelletje. Hadden ook een groot gedeelte van de wedstrijd het middenveld geheel in handen en waren bovendien fysiek sterker. De Leiderdorpsen kwamen door een fraai genomen vrije trap van Ramona van der Harst in de 21e minuut op voorsprong. Heel even leek bij de Amsterdamse ploeg de strategie weggeëbd te zijn maar RCL kon daarvan echter niet profiteren.

Buitenveldert - RCL

Na de pauze kwam Buitenveldert weer helemaal in het vertrouwde ritme en de meiden namen geen genoegen met de stand. De Leiderdorpse ploeg van coach Haroon Ahmad kreeg geen vat op de aanvalsgolven van de hoofdstedelijke Zuidas bewoonsters. In de 67e minuut kwam Buitenveldert volkomen terecht langszij door een doelpunt van Lieselotte Wels. Het werd spannend en er waren kansen voor beide elftallen. Een extra aanvalster werd door Don Koehorst ingebracht in de 81e minuut en net koud twee minuten in het veld schoot Miriam Ahaddouch voor Buitenveldert de winnende treffer in de touwen.

Mariam Ahaddouch van Buitenveldert haalt uit om de 2-1 in de touwen te schieten tegen RCL.

Buitenveldert nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Kleine kansen waren er voor Roxanne Koopman en Lorraine Prade op links. Doelvrouwe Denise Koorevaar van de Leiderdorpse Racing mocht direct al haar kwaliteiten ten toon spreiden en greep een aantal keren perfect in. Eveneens in de vierde minuut toen Lieselotte Wels knap wegdraaide en uithaalde. Ook nu een knappe redding van Denise Koorevaar.
De Leiderdorpse ploeg stond flink onder druk met de scherpe hoekschoppen van Frederique Bonink die aanvoerster Joyce Overkleeft en later Amy Jackson in stelling bracht.

Doelvrouwe Denise Koorevaar grijpt resoluut in voordat Lieselotte Wels van Buitenveldert gevaarlijk kan worden.

Het spel oogde rommelig maar het betere team met de aansluitende linies was absoluut thuisploeg Buitenveldert. Sophie van Oudheusden, Jessica van Geemen en Francien Meijer hadden het middenveld strak in handen.
De Racing uit Leiderdorp kwam na een kwartier beter in het spel en Marijke van den Berg kreeg een kleine mogelijkheid. In de 21e minuut scoorde RCL de 0-1 uit een schitterend genomen vrije trap. Romana van der Harst stuurde het leer loepzuiver vanaf zo’n slordige 30 meter afstand steevast in de kruising. Sluitpost Shania van Nuland van Buitenveldert was geheel kansloos op dit geleide projectiel.

Een vrije trap wordt stijlvol in de kruising geschoten door RCL speelster Ramona van der Harst vanaf zo'n 30 meter afstand. RCL kwam op voorsprong tegen Buitenveldert met 0-1.

RCL rook meer mogelijkheden en de Amsterdamse ploeg was even aangeslagen. Samanta Stojanovic was in het spel nog niet voorgekomen maar kreeg nu wel een aantal kleine mogelijkheden de score te vergroten. Ook hoekschoppen van Kirsten Kok waren gevaarlijk en bijna was het weer Ramona van der Harst die fel uithaalde maar geen doel trof. Buitenveldert kreeg de strategie van de beginfase weer onder controle. Daphne Bolhoven, Joyce Overkleeft en Lieselotte Wels hadden mogelijkheden om de stand in balans te brengen maar dat lukte niet.

Goed werk van Buitenveldert aanvoerster Joyce Overkleeft. Die gaf het leer voor Jill Gotink van RCL nog net even een zetje waardoor de inzet geen doel gaat treffen.

Na de thee startte RCL goed met Jill Gotink in de ploeg voor Marijke van den Berg. Een hoekschop van Ramona van der Harst belandde rechtstreeks op de lat en ook uit de rebound werd niet gescoord. Buitenveldert nam echter het spel volledig in handen. In de 56e minuut liep Lieselotte Wels door de vijandelijke linies. Schoot en passeerde Denise Koorevaar. Vlak voor de doellijn was het de voor twee spelende Geke Maat die nog net redding bood. Even later liep Lorraine Prade tegen een onnodige gele kaart aan wegens praten. Naomi Gutierrez kwam in de Amsterdamse ploeg en later ook Rozemarijn Veldhuis. De druk van Buitenveldert nam zienderogen toe en RCL was niet in staat hiertegen de juiste strategie neer te zetten. Een kopbal van Sophie van Oudheusden ging net over en twee keer achterelkaar schoot Amy Jackson op doel. In de 67e minuut werd het volkomen terecht gelijk. Een fraaie aanval ging hieraan vooraf via Lorraine Prade op links die het leer breed legde op Roxanne Koopman en op haar beurt de bal in de voeten schoof van Lieselotte Wels die fraai scoorde en daarmede de teams in balans bracht.

De doelpuntenmaaksters Lieselotte Wels van Buitenveldert en rechts Ramona van der Harst van RCL.

De Racing kwam niet meer toe aan aanvallen of het moet zijn de stilstaande momenten waarbij met name Ramona van der Harst een aantal keren op rij bijna succes leek te hebben. Maar Buitenveldert bepaalde het spelbeeld. Roxanne Koopman kreeg de kans in de 72e minuut maar weer Denise Koorevaar die uitstekend redding bood. Het talrijke publiek voelde aan dat dit RCL geen vuist kon maken tegen een effectief spelend Buitenveldert. Don Koehorst bracht in de 81e minuut bovendien aanvalster Mariam Ahaddouch in de ploeg. Twee minuten later werd Ahaddouch de matchwinnaar van dit duel. Een fraaie schuiver waar Denise Koorevaar kansloos op was. 2-1 op het scorebord en de wedstrijd gespeeld. Lorraine Prade kreeg ook nog een tweede gele kaart en mocht vetrekken maar dat mocht de pret niet drukken voor de Amsterdamse meiden.

Twee speelsters van Buitenveldert die spraakmakend waren in het duel tegen RCL. Links Sophie van Oudheusden die rustig en gedreven het middenveld bestierde en rechts matchwinnaar Mariam Ahaddouch die koud twee minuten in het veld de 2-1 scoorde.

Een verdiende overwinning voor Buitenveldert die in de race blijft voor het landskampioenschap bij de amateurs. Coach Don Koehorst was met deze verdiende overwinning duidelijk content ondanks het wat rommelig ogende spel. Zijn meiden waren duidelijk agressiever en willen energierijk meedoen in de wedloop voor de landstitel. Voor komende zaterdag staat Fortuna Sittard op het programma en dit was een goede generale met bovendien aanvallend spel.
Coach Haroon Ahmad van RCL was teleurgesteld en sprak over een offday. ‘Geen enkele beleving, passes kwamen niet aan en we creëerden zelfs geen enkele scoringsmogelijkheid’, aldus Haroon Ahmad. Duidelijke taal van de coach van de Racing uit Leiderdorp die nu met zijn ploeg de vierde plek inneemt op de ranglijst.

Voor meer beelden van Buitenveldert tegen RCL klikt u hier.