RCL op overtuigende wijze met 4-0 langs Buitenveldert

Het collectief van RCL speelde sterk tegen het Amsterdamse Buitenveldert. Met als resultaat een klinkende zege met 4-0. En daar viel helemaal niets aan af te dingen.
RCL tegen Buitenveldert, de strijd tussen twee kemphanen welke altijd garant staat voor een goede wedstrijd op hoog niveau. Ook zaterdag op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. Een heerlijke voetbalmiddag met sprankelend voetbal waarbij Buitenveldert gedurende een groot deel van de eerste helft domineerde. Thuisploeg RCL scherp en eensgezind met snelle uitvallen die messcherp waren. Kansen over en weer. Vlak voor de pauze werd het 1-0 uit een scrimmage door een doelpunt van Stephanie Valk na een hoekschop van Kirsten Kok. In het tweede deel regeerden de Leiderdorpsen op alle fronten. Prima positiespel, passes en persoonlijke acties werden bekroond met drie heerlijke doelpunten. Het waren achtereenvolgens Samira Benchamach, Samanta Stojanovic en weer Stephanie Valk die de eindstand bepaalde op 4-0. Een knap en verdienstelijk resultaat van een collectief strijdend RCL.

RCL - Buitenveldert. Aanvoerster Joyce Overkleeft van Buitenveldert is Samira Benchamach van RCL voorbij.

Pupil van de Week bij RCL was Daníle Pieterson die met niemand minder dan Marijke van den Berg de aftrap mocht nemen. En wie droomt daar nu niet van. Vakkundig werd door de vijandelijke linies gemanoeuvreerd en doelvrouwe Lindsey Boode gepasseerd. De strijd kon een aanvang nemen onder de goede leiding van scheidsrechter Robert Boosten uit Pijnacker. Met twee teams die helemaal aan elkaar gewaagd zijn wat borg staat voor spektakel en goed voetbal. Buitenveldert met Lesley Landweer in de ploeg die begin dit seizoen verhuisde van Leiderdorp naar Amsterdam en het daar prima naar haar zin heeft.
Ook nu een wedstrijd op het scherpst van de snede met af en toe heftige regenbuien die de grassprieten van de arena op Sportpark De Bloemerd voorzag van het nodige vocht. In de eerste minuut gaf Marijke van den Berg op een splijtende pass van Sandy van de Water haar visitekaartje al af. Lindsey Boode was alert en greep goed in.
In de tweede minuut een bal van Kisten Kok op Stephanie Valk die ook doel had kunnen treffen maar ook weer die jeugdige Lindsey Boode haar ideeën zag dwarsbomen.
RCL - Buitenveldert. Samira Benchamach van RCL met de mogelijkheid de score te openen in het duel tegen Buitenveldert.

Buitenveldert snel in de omschakeling met een scherpe bal van Rozemarijn Veldhuis op Roxanne Koopman die door Drita Celaj tegen de mat werd gewerkt. De vrije trap leverde echter niets op voor de Amsterdamse ploeg van coach Don Koehorst die steeds beter in het spel kwam. Een uitstekende wedstrijd kreeg het publiek voorgeschoteld, snel en attractief.
Buitenveldert combineerde beter en de aanvalslijnen werden eerlijk verdeeld door Lesley Landweer. Kansen voor Maureen Iwaarden en Daphne Bolhoven maar Racing sluitpost Denise Koorevaar bood telkens weer redding. Ook Frederique Bonink in combinatie met Lesley Landweer om Lieselotte Wels in stelling te brengen maar ook die inzet werd niet beloond.

Lieselotte Wels van Buitenveldert lijkt te gaan scoren maar Geke Maat van RCL voorkomt dit op het allerlaatste moment.

Aan de andere kant snelle counters met Romy Siera, Jill Gotink en Samira Benchamach met mogelijkheden. Net als Marijke van den Berg die haar actie niet met een doelpunt kon afronden. Het spel was volledig in handen van de meiden van coach Don Koehorst die ook zag dat Lieselotte Wels in de 22e minuut geen geluk had met haar inzet. De vingertoppen van Denise Koorevaar raakten het leer nog net aan. Ook Roxanne Koopman was snel op rechts en met Maureen van Iwaarden op links werd de druk op de Leiderdorpse vesting flink opgevoerd.
In de 29e minuut een overtreding op Racing aanvoerster Marcha Duijkers door Lieselotte Wels die met geel nog goed wegkwam. Geen opzet, laat dit vooral duidelijk zijn in deze sportieve strijd, maar het was wel de kanteling van de wedstrijd. Het lukte de Amsterdamse meiden maar niet het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Buitenveldert viel terug en de ploeg van coach Haroon Ahmad was weer helemaal terug in de strijd. Nam de regie heel brutaal en opportuun in handen met de regen die nu met bakken uit de hemelpoorten vloeiden. Met de wind in de zeilen werd de aanval gezocht alhoewel mamma Maat verdedigend op pure klasse een trefzeker doelpunt van Lieselotte Wels voorkwam.

Inleiding van het eerste doelpunt van RCL. De inzet van Stephanie Valk van RCL waarbij het leer achter de doellijn wordt weggewerkt. 1-0 voor RCL tegen Buitenveldert een feit.

Het prima spel van de Leiderdopse Racing werd beloond in de extra tijd van de eerste helft. Druk op de vesting van Boode met messcherpe hoekschoppen van Kirsten Kok. In de kluts met afleiders als Duijkers en Van de Water was het Stephanie Valk die het leer de doellijn liet passeren. De bal werd nog weggewerkt maar leidsman Robert Boosten stond op één lijn en wees naar het midden en er was geen enkel protest.

Op aangeven van Samanta Stojanovic scoort Samira Benchamach de 2-0 voor RCL.

In de tweede helft direct de druk van RCL met Samanta Stojanovic in de 48e minuut op rechts met een uitstekende actie. Legde het leer panklaar op de pantoffel van Samira Benchamach die zich geen moment bedacht en het leer loeihard in de touwen schoot. 2-0 op het scorebord en de strijd gestreden. De Amsterdamse meiden lieten het over hun heen komen en toonden niet de echte Amsterdamse veerkracht meer. Die wilskracht was wel te vinden bij de Leiderdorpsen van coach Haroon Ahmad die collectief op verbluffende wijze de linies in elkaar over liet vloeien waarbij op de flanken ruimte was. Er waren nog een paar mogelijkheden voor de voorwaartsen van Buitenveldert maar Denise Koorevaar speelde zichzelf flink in de kijker.

De derde van RCL in de maak in de wedstrijd in de Topklasse Vrouwen tussen RCL en Buitenveldert. Op aangeven van Stephanie Valk loopt Samanta Stojanovic van RCL prima door en passeert doelvrouwe Lindsey Boode van Buitenveldert.
Wissels werden bij beide teams ingebracht voor het slotakkoord. In de 74e minuut op links Stephanie Valk die zich perfect vrijspeelde en de bal breed legde op de inkomende Samanta Stojanovic die vervolgens op sublieme wijze de bal in het net deponeerde. 3-0 de stand en een gelopen race waarbij de energie wegstroomde uit het Amsterdamse team.
Het vierde doelpunt voor RCL in het duel tegen Buitenveldert komt op naam van deze nummer 13. Stephanie Valk scoort effectief op aangeven van Samanta Stojanovic de 4-0 voor de Leiderdorpse Racing.In de 81e minuut de bekroning van het prima spel van RCL met een aanval om van te smullen. Sandy van de Water op Chelsea Disseldorp die op rechts meters mocht maken in sneltreinvaart. Vervolgens werd de bal hoog op Samanta Stonajovic voorgezet die het leer met het hoofd verlengde op Stephanie Valk. En die slimme Valk wees met haar vingers al aan waar het leer zou gaan komen. Perfect werd de bal in het net geschoten en de 4-0 een feit.
RCL - Buitenveldert. RCL strijdlustig, veerkrachtig en effectief. De rood-witten lieten niets aan het toeval over.

Een prima wedstrijd tussen RCL en Buitenveldert die boeide van de eerste tot de laatste minuut. Buitenveldert in het grootste deel van de eerste helft de bovenliggende partij die echter het veldoverwicht niet in doelpunten kon uitdrukken.
Verdedigend acteerde RCL erg sterk en nam het initiatief helemaal over van de Amsterdamse ploeg. De wilskracht van het collectief derhalve de drijfveer bij RCL voor deze dik verdiende sprankelende 4-0 overwinning.